Autor: 021.rs

Novi Sad
23.01.2017.
08:41 > 08:47
Pisac i novinar Miroslav Mika Antić pre 50 godina snimio je dokumentarni film o Novosadskoj raciji pod nazivom "Spomenik".
  • Detelina

    24.01.2017 00:07
    Hvala 021 zbog podsecanja na sjajnog Miku Antica i zbog ovog filma.
  • /

    23.01.2017 16:36
    /
    nije stvar u tome koliko je dece ostavio nego koliko se krstite u njega

  • OSARIJUM

    23.01.2017 14:54
    Prevrtao bi se Mika u grobu da vidi Osarijum zajednoicku grobnicu kao u Jasenovcu koja se gradi na Novom groblju u koju izmestaju pokojnike iz grobova iako ima mesta jer ni pola groblja nije popunjeno .Namerno prave groblje tako da zahteva sto vise odrzavanja (i ogroman park ) koje naplaćuju višestruko napr za americku parcelu trostruko. U Sr. Mitrovoci i Zrenjaninu se pravi betonska resetka na koju nalezu spomenici da se ne krive a nema portrebe ni za kosenjem trave niti narod gazi po blatu..
    Mislim da nije slucajno da su mu BAS SAD NA GODISNJICU poslali racun za odrzavanje groblja M A tj naslednicima. Umro je u junu tada se obićno šalju računi na godišnjicu smrti Šta sa onim ko nema naslednike? Šta ce mu grob kažu .
    Moze se reci da je uredjenje fašistička diktatura samo još nije zvanično proglašena jer u Odluci o odrzavanju groblja ne postoje neke stavke koje ovi naplaćuju. Inace odluku menjaju s vremena na vreme i dodaju nove stavke pa i pored toga naplaćuju neke extra
    Dobro oni znaju da narod nema uz ostale i njihovom zaslugom da plati ni hleb,ni ono sta je po Zakonu a kamoli neobavezne stavke.Odlična prilika za zatiranje traga.Pogledajte plan groblja i vidite koji procenat povrsine je popunjen.
    Ko je mogao verovati iu ovakav horor. Ni u smrti nismo svi isti .
    Grad je dao dozvolu kažu.
  • Mikini sugradjani

    23.01.2017 13:05
    ima
    Ima Miki Anticu ko da odrzava ostatke, Mika nije beskucnik, nije socijalni slucaj, on ima vise dece iz vise brakova, kao i zivu poslednju zenu, koji bi svi zajedno ili barem neko od njih mogao da odrzava njegove ostatke... Pravite od coveka socijalni slucaj, a covek ima porodicu, naslednike, koji bi trebali da brinu o svom ocu, isto tako kao sto i naplacuju prihode od autorskih prava koja su nasledili.... Uostalom zar ne brinu svi ostali gradjani o svojim bliznjima...
  • Србин Бачван(ин)

    23.01.2017 11:07
    ..за време када је овај документарни филм настао изузетно храбар потез..један је Мика Антић...један и непоновљив...као што и сам каже у филму Србин, пуст и мало накриво насађен....вечни спомен страдалима у Новосадској рацији 1942.
  • /

    23.01.2017 09:21
    /
    zato njemu danas nema ko da odrzava ostatke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna